ජම්බු මල සුදු පාටින් යුක්ත වන අතර මි. මී. 02 පමණ දිගැති වට පෙති 4 කින් සමන්විත වේ. මල් පොකුරු වශයෙන් හට ගැනීම සිදු වේ. මෙම පියලි සතර එකතු වී ගෙඩියක් හට ගැනීම සිදුවන අතර කුහුඹුවන්ගේ තාවකාලික නිවසක් බවට පත් වේ. ජම්බු ගෙඩිය කුඩා අවදියේ සුදු පාටින් යුක්ත වන අතර, ගෙඩිය මෝරා වැඩෙන විට රෝස පැහැයටත්, අනතුරුව රක්ත වර්ණයටත් හැරීම ස්වභාවිකව සිදු වේ. ජම්බු සාමාන්ය වශයෙන් දිලිසෙන ගතියෙන් ද යුක්ත වන අතර, කොටස් දෙකකින් සමන්විත වේ. එනම් මාංශය මෘදු වන අතර මොළොක් බවින් යුක්තය. ජම්බු ගෙඩියේ හරි මැද බීජ එකක් හෝ දෙකක් හට ගන්නා අතර සමහර ගෙඩිවල බීජ හටනොගනී.ඇඹුල් රසයක් මිශ්ර පැණි රසැති ජම්බු පලතුරක් ලෙස කෑමේ දී ඉවත් කළ යුතු වන්නේ බීජය පමණි. පැසුණු ගෙඩි එළවළු ව්යංජනයක් වශයෙන් ඉතා රසවත් වන අතර ඉදුණු ජම්බු ගෙඩි වලින් ජෑම් සෑදීමට ගනු ලබයි. විශේෂයෙන් අමුවෙන් කෑමට ලොකු කුඩා සැම දෙනා ඉතාම ප්රියතාවයක් දක්වයි. ජයසේන දෙදිවලගේ |
Wednesday 5 August 2015
- Blogger Comments
- Facebook Comments
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment